Csatornakamerázás – Tata

Mire jó a csatornakamerázás?

A csatornakamerázás egy olyan szolgáltatás, melynek során elvégzem a csatorna, lefolyó vizsgálatát. Segítségével meg lehet tudni a folyton visszatérő dugulás okát. Videóra rögzíthetően képet kaphat a csatorna állapotáról.

Duguláselhárítás után a csatornakamerával ellenőrizni lehet az eredményt.

Ingatlanvásárlás előtt ellenőrizni lehet a csatorna állapotát.

Lehet látni a benőtt gyökereket, a csatorna törését, és minden olyan hibát, melyet a csatornakamera nélkül csak sejtene. A hiba helyét is meg tudom határozni, az esetlegesen szükséges bontást minimalizálni lehet.

Csatornakamerázás - Tata

Csatornakamerázás során feltárható problémák

  • A csatorna általános állapotának felmérése
  • Dugulás okának kiderítése
  • A csatorna deformációjának kiderítése
  • Tárgyak keresése
  • Csatorna átmérőjének hozzávetőleges ellenőrzése
  • Törések, szétcsúszott idomok felderítése
  • Benőtt gyökerek megkeresése

Hogyan néz ki a csatornakamera?

A csatornakamera egy kamerás fejből, vezetékből és vezérlő dobozból áll. A fejben egy kamera található, körülötte kis LED-ekkel, melyek megvilágítják belülről a csatornát, és lehetővé teszik a kép és videófelvétel elkészítését. E z a fej víz és kis mértékben sav és lúg álló is.

A csatornakamera vezetéke eléggé és eléggé merev ahhoz, hogy a csatornában előre-hátra lehessen a fejet mozgatni. Természetesen a vezeték is vízálló anyagból van, a csatlakozásoknál megfelelően tömítve.

A vezérlő dobozban található egy kijelző, melyen munka közben látható a kamera képe. Itt található az adathordozó is, amire a képeket és videókat lehet rögzíteni, mert mindkettőre lehetőség van. A képeket és videót a csatornakamerázás után USB-s adathordozón tudom átadni.

Csatornakamera

Hogyan történik a csatornakamerázás?

Csatornakamerázás előtt kimosom az érintett csatornaszakaszt. Erre azért van szükség, hogy a dugulás igazi okát lássuk. A kisebb szennyeződések megakadályozzák a csatornakamera mozgatását is.

Ezután a megfelelő helyen bedugom a csatornába a csatornakamera fejét. Ez a hely lehet bármelyik olyan hely, ahol a csatorna 110 mm-es átmérőjű szakasza hozzáférhető. A kijelző figyelése közben úgy mozgatom a csatornakamerát, hogy megtaláljam a probléma okát. A hiba feltárása során meghatározható a helye is, így a szükséges bontást minimalizálni lehet.

Sok esetben a dugulás elhárítása bontás nélkül is elvégezhető, de a csatornakamerának köszönhetően csak akkor kell megtenni, amikor tényleg szükség van rá.

A csatornakamerázás ára Tatán és környékén

A csatornakamerázás ára a konkrét csatornaszakasztól és hibakeresés bonyolultságától függően egyedi.

Rólam mondták

Gyula Balogh
Gyula Balogh
2023-07-07
Ádám Szűcs
Ádám Szűcs
2022-12-01
Tudja a dolgát. Nem részletezem, egyszerűen profi. Gyors és pontos.
Zoárd Federi
Zoárd Federi
2022-10-29
Korrekt, gyors tiszta munkát végeztek
Dolph G
Dolph G
2022-10-24
Profi és gyors szakemberek! A hívás után pár órával itt is voltak és pikk-pakk elhárították a dugulást. Hasznos tanácsokkal is elláttak a csatorna állapotáról és a karbantartási javaslatokról. Nyugodt szívvel ajánlom Istvánt! :))
Ibolya Kugyelka
Ibolya Kugyelka
2022-07-12
Nagyon jó szakember bátran ajánlom. Lelkiismeretes kitartó le a kalappal. Itt volt 3 órán keresztül és addig nem nyugodott amíg el nem hárította a hibát. Pedig kemény dió volt de megcsinálta.
László Mandrik
László Mandrik
2022-06-23
Zsuzsanna Basternák
Zsuzsanna Basternák
2021-06-07
Az új mosógépet kötötte be és kicserélte a csapot. Gyorsan, precízen, tiszán dolgozik. Köszönjük!
Veronika Weber
Veronika Weber
2018-07-06